اموال مورد قبول سند برای آزادی زندانی
اموال مورد قبول سند برای آزادی زندانی به عنوان قرار وثیقه نیز شناخته می شود به دو صورت منقول یا غیر منقول توسط مسئول پرونده از زندانی درخواست می شود. اما اینکه چه اموال و ارزش بهایی برای قرار وثیقه از نظر دادگاه مورد قبول است در این مطلب قصد داریم برای شما توضیح دهیم.
اموال مورد قبول سند برای آزادی زندانی
قرار وثیقه یکی از دستورات خواسته شده توسط قاضی یا بازپرس پرونده از متهم در برخی از اتهامات وارده می باشد که به عنوان یکی از قرارهای منتهی به بازداشت محسوب می شود. قرار وثیقه در دادگاه به عنوان شدیدترین قرار کیفری نیز حساب می شود که باید به صورت مال با ارزش مشخص در دادگاه به ضمانت گذاشته شود.
ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری اعلام می کند اگر اموالی به عنوان وثیقه از دادگاه درخواست شود باید شامل یکی از حالت زیر باشد :
- وجه نقد به ارزش روز
- انواع ضمانت نامه های بانکی از بانک های دولتی
- اموال منقول به نام متهم یا شخص ثالث
- اموال غیر منقول
اما هر کدام از این موارد شامل جنبه های مختلفی است که در این مقاله به این جنبه ها اشاره خواهد شد. بیشترین اموالی مورد قبول دادگاه است اموال غیر منقول است چرا که تحت نظر اداره ثبت اسناد انجام می شود و ارزش اجرایی بالاتری به دادگاه دارد.
اموال غیر منقول مانند پول به دلیل اینکه باعث وارد آمدن آسیب از نظر اقتصادی به متهم می شود کمتر درخواست می شود، جدا از آن اموال منقول نیاز به نگهداری داشته و به عنوان امانت نزد دادگاه می باشد.
میزان وثیقه چقدر است؟
مطابق قانون میزان وثیقه باید متناسب با زیان وارد شده به شاکی باشد. چرا که دادگاه توسط کارشناس رسمی دادگستری میزان ارزش وثیقه را مورد سنجش قرار میدهد. جدا از این اگر جرم جنبه کیفری و عمومی داشته باشد سقف آن بسته به نظر دادگاه متفاوت است.
وثیقه به عنوان ضمانت در دادگاه قابلیت اجرایی دارد چرا که متهم اگر در مرجع قضایی حضور نیابد یا غیب شود این وثیقه ضبط خواهد شد. چنانچه وثیقه کمتر از میزان قرار باشد در این صورت از اموال دیگر متهم برای تامین خسارت بعد از ضبط وثیقه استفاده می شود.
شرایط لازم برای قراردادن وثیقه جهت آزادی زندانی
قرار وثیقه برای زندانی در صورتی صادر می شود که فرد در زندان بوده و حداقل قانونی محکومیت زندانی سپری شده باشد. این درخواست توسط خود زندانی یا خانواده وی یا وکیل سند می تواند از دادگاه درخواست شود. در صورت آزادی زندانی به دلیل تامین سند و وثیقه آزادی مشروط به قید وثیقه به زندانی داده می شود و دارای محدودیت هایی برای حضور و در دسترس بودن زندانی در مواقع لزوم است.
وثیقه مورد نیاز به آزادی زندانی یا مرخصی زندانی می تواند انواع ضمانت نامه بانکی یا اموال منقول و غیر منقول باشد. اما عمدتا در بالا گفته شد اموال غیر منقول بیشترین خواسته مراجع قضایی است.
میزان شدت جرم و میزان مدت سپری شده از میزان بازداشت متهم در تعیین ارزش و قیمت متهم اثر گذار است. گاها به دلیل خسارت وارده به شاکی این وثیقه ارزش بیشتری دارد یا اینکه به دلیل عمومی بودن توسط قاضی پرونده مشخص می باشد.
در صورتی که وثیقه گذار شخصی ثالث باشد و زندانی بعد از مدت مشخص به زندان برنگشته یا در مراجع قضایی حضور نیابد ظرف 20 روز از شخص ثالث خواسته می شود زندانی را پیدا کرده و تحویل مراجع قضایی دهد. در غیر اینصورت وثیقه و سند به نفع دولت ضبط و زندانی تحت تعقیب خواهد بود.
چگونه وثیقه برای آزادی زندانی بگذاریم ؟
پیشنهاد می شود برای کسب نتیجه بهتر ابتدا با یکی از کارشناسان موسسه حقوقی حقیقت طلب ایرانیان مشاوره کرده سپس اقدام به تهیه سند برای آزادی زندانی کنید. چرا که مراحل آن و تامین نوع سند ممکن است در جرایم مختلف تحت شرایطی باشد که توسط دادگاه مورد پذیرش نباشد. همچنین ما در موسسه با سریعترین راهکارهای ممکنه سند مورد نیاز شما تامین و در اختیار مرجع قضایی قرار می دهیم.
مراحل گذاشتن سند برای آزادی زندانی :
اگر فرد در داخل زندان است و متهم به سپری کردن مدت زمانی برای حبس است باید تابع شرایط زیر درخواست قرار تامین وثیقه دهد. اگر میزان محکومیت زندانی کمتر از 15 سال باشد و حداقل 3 سال از زمان محکومیت در زندان سپری شده باشد می تواند درخواست سند برای آزادی زندانی داشته باشد.
درخواست انجام شده توسط بازپرس یا قاضی مورد بررسی قرار گرفته و نهایت تا 5 روز به زندانی پاسخ ابلاغ می شود. اگر درخواست مورد قبول واقع شود زندانی موظف است وثیقه از از طریق وکیل خود یا خانواده خود تهیه و در اختیار مرجع قضایی قرار دهد. عموما اگر متهم سندی ندارد می تواند درخواست اجاره سند از موسسه حقوقی حقیقت طلب ایرانیان داشته باشد و یکی از وکلای ما به عنوان وکیل از طرف زندانی مراحل کار را به انجام برساند.
وثیقه یا سند می تواند از اموال خود متهم یا شخص ثالث که ما آن را کارگشا می نامیم، باشد. در هر صورت باید وثیقه به حساب دادگستری تودیع شود. اگر مال منقول باشد به نحو مناسب و متناسب با سقف خواسته شده باید تسلیم مراجع قضایی شود.
چنانچه مال غیر منقول بوده باید از طریق اداره ثبت اسناد ملک توقیف و نامه آن تسلیم دادگاه مربوطه شود. ارزش اموال غیر منقول توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیین می شود و اگر مورد تایید باشد از زندانی قبول می شود.
تا اتمام مراحل تامین سند و گذاشتن آن نزد دادگاه زندانی تحت بازداشت خواهد ماند و به محض تامین و آزادی مشروط به قید وثیقه زندانی می تواند از مرخصی خود استفاده کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.