حضانت فرزند

وکیل حضانت

حضانت یعنی نگهداری و پرورش دادن می باشد. این کلمه در حضانت قانونی مربوط به فرزند پسر یا دختر تابع شرایط قانونی مقننه را قانون مدنی می باشد.

در قانون 64 مدنی برای کلمه حضانت قوانینی تعریف نشده اما مقرراتی در نظر گرفته که لازم است در زمان درخواست حضانت فرزند توسط والدین به دادگاه آن را رعایت کنند. لازمه اسال درخواست حضانت استفاده از وکیل حضانت است.

 

لیست خدمات وکیل حضانت فرزند - اسلامشهر

انجام تمامی امور مربوط به دعاوی خانوادگی

گرفتن حضانت 

کلمه حضانت در لغت به معنای مراقبت و محافظت از کودک است طبق قوانین حضانت کودک با والدین است اما همه کودکان شرایط مناسبی برای حضانت و مراقبت ندارند و متاسفانه والدین با انتخاب اشتباه  و حتی خودخواهی بدون توجه به آینده فرزند اقدام به طلاق گرفتن می کنند و فرزندان طلاق اصولا گوشه گیر و منزوی می شوند و از لحاظ روانی آسیب می بینند زمانی که یکی از والدین فوت کند وظیفه نگهداری و حضانت فرزند بر عهده ولی در قید حیات خواهد بود و طبق قانون اگر پدر فوت کند نگهداری بچه به مادرش داده خواهد شد اما اگر دادگاه مادر را برای سرپرستی فرزند رد صلاحیت کند حضانت بچه به شخص دیگری داده می شود. و این شرایط هم وجود دارد که پدر یا مادر با ارائه مدارک به دادگاه اثبات کند که یکی از والدین صلاحیت حضانت از فرزند را ندارد.

زمانی که والدین از هم جدا می شوند طلاق می گیرند یا حتی جدا زندگی می کنند حضانت بچه بر عهده چه کسی خواهد بود؟

طبق قانون حضانت فرزند تا سن هفت سالگی بر عهده مادر است و بعد هفت سالگی تا رسیدن به سن بلوغ بر عهده پدر خواهد بود. و اما در بعضی شرایط دادگاه تعیین می کند بعد از هفت سالگی کودک با چه شخصی زندگی کند. پدر و مادر می توانند خودشان تعیین کنند که برای همیشه چه کسی حضانت بچه را بگیرد اما اگر دادگاه تشخیص دهد که آن سرپرست صلاحیت کافی را نداشته باشد اجازه نمی دهد و در این شرایط خود دادگاه انتخاب می کند و در زمان سرپرستی آن والد اگر صلاحیتش را از دست بدهد دادگاه مجدد انتخاب می کند برای مثال اگر سرپرست دچار بیماری غیرقابل درمان شود دادگاه سرپرستی را از او می گیرد و اگر فوت کند سرپرستی به شخص دیگری که زنده است می رسد.

تفاوت حضانت فرزند و ولایت

ولایت و حضانت دو معنایی کاملا متفاوت دارند طبق قانون ولایت در ایران به پدر متعلق است چه پسر چه دختر تا سن ۱۸ سالگی تحت ولایت پدر قرار دارند. اما حضانت فرزند متفاوت است همانطور که گفتیم حضانت به معنای نگهداری و مراقبت از فرزند است حضانت هم حق پدر و هم حق مادر است.و طبق قانون حضانت فرزند تا هفت سالگی بر عهده مادر و سپس تا سن بلوغ بر عهده پدر است و پس از آن فرزند می تواند خودش انتخاب کند با کدام یک از والدین خود زندگی کند.

احکام حضانت

حضانت فرزند طبق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی قبل طلاق گرفتن حق حضانت با هر دوی آنها است و کسی نمی تواند این حق را ازوالدین بگیرد البته بدون دلیل موجه و همچنین حضانت تکلیف والدین است در قبال فرزندی که به دنیا آورده اند مسئول هستند و والدین باید در حد توانایی خودشان در جهت تربیت فرزندشان تلاش کنند. و اگر در این بین  سهل انگاری انجام دهند،حق حضانت شان گرفته می شود.

حضانت فرزند برای پدر

حضانت دختر از سن ۷ تا ۹ سالگی و حضانت پسر از سن۷ تا ۱۵ سالگی بر عهده پدر است و پس از این فرزندان خودشان می بایست تصمیم بگیرند  که با کدام یک از والدین زندگی کنند. و اگر اختلافی بین والدین صورت بگیرد برای حضانت دادگاه حکم صادر می کند. و احتمال اینکه فرزند بعد از ۷ سالگی نزد مادر بماند وجود دارد.

سلب حضانت از پدر

طبق قانون ، اگر پدر یا مادر از فرزند به درستی مواظبت  و نگهداری نکنند،  حضانت فرزند از آن ها گرفته می شود.به این دلیل که  در این شرایط  تربیت اخلاقی و سلامت جسمی و روانی  کودک به خطر می افتد. و همچنین طبق قانون با داشتن این موارد حق حضانت سلب می شود و صلاحیت کافی را ندارند:

  • اعتیاد به الکل، قمار و مواد مخدر.
  • مبتلا بودن به بیماری های روانی در صورت اثبات و با مدارک پزشکی.
  • سوءاستفاده از کودک و مجبور کردن او به انجام کارهایی مثل گدایی.
  • کتک زدن کودک.

حضانت فرزند برای مادر و نحوه سلب حضانت از مادر

طبق قانون  حضانت فرزند پس از طلاق، تا سن ۷ سالگی بر عهده مادر است.  یکی از مواردی که باعث می شود حضانت از مادر سلب شود، ازدواج مجدد مادر  است. یعنی اگر مادر با مرد دیگری ازدواج کند، حق حضانت با پدر خواهد بود. و همچنین موارد دیگری هم وجود دارد برای سلب حضانت مادر و این شامل موارد زیر است :
  • اعتیاد به الکل، قمار و مواد مخدر.
  • مبتلا بودن به بیماری های روانی در صورت اثبات و با مدارک پزشکی.
  • سوءاستفاده از کودک و مجبور کردن او به انجام کارهایی مثل گدایی.
  • کتک زدن کودک

 

 

حضانت فرزند برای جد پدری

زمانی که حضانت فرزند از مادر سلب شود و  همچنین پدر در قید حیات نباشد، حضانت با جد پدری است. اما اگر پدر فوت کند، با وجود جد پدری، باز هم حضانت با مادر است. اما با وجود حضانت مادر ولایت همچنان با پدر و جد پدری است. و در رابطه با نفقه فرزند هم به طور کلی نفقه با پدر است و در صورت نبود پدر بر عهده اجداد پدری است. اما زوجین می توانند توافق کنند یعنی مادر هم می تواند نفقه فرزندش را برعهده بگیرد.

 

مدارک مورد نیاز برای حضانت

مدارک ضروری برای گرفتن حضانت فرزند که در دادگاه می بایست ارائه دهید:
  • سند ازدواج
  • سند طلاق
  • شناسنامه و کارت ملی

ملاقات فرزند

حق ملاقات فرزند را دادگاه تشخیص خواهد داد .  زمانی که شخصی سرپرستی و حضانت کودک را بر عهده ندارد در زمان های مشخص می تواند به دیدن فرزند خود برود. و همچنین  ابتدا دادگاه زمان و مکان برای ملاقات را به عهده والدین می گذارد و اگر شخصی که سرپرستی فرزند را بر عهده دارد بخواهد جلوگیری کند از ملاقات،شخصی که سرپرستی برعهده او نیست می تواند از سرپرست بچه شکایت کند.

نفقه فرزند چیست ؟

فرزندی که با پدرش زندگی نکند دارای نفقه است، نفقه به هزینه های فرزند گفته می شود و زمانی که فرزند با مادر خود زندگی کند، پدرش باید نفقه فرزند را بدهد وهزینه های زندگی فزرندش را بپردازد . و همچنین نفقه در هر سنی متفاوت است پدر وظیفه دارد تا ۱۸ سالگی نفقه به فرزند خود را بدهد. و همچنین  هزینه تحصیلات فرزندان خود را بدهد و اگر دختر داشته باشد باید جهیزیه او را بدهد و اگر پدری فوت کند یا اینکه توانایی مالی نداشته باشد برای پرداختن نفقه بر عهده جد پدری  است

وکیل خانواده در اسلامشهر

قبول کلیه دعاوی مرتبط با حقوقی و کیفری، اجاره سند و تامین دلیل، امور مربوط به دادگاه خانواده و تنظیم اوراق قضایی به همراه خدمات رایگان مشاوره حقوقی با 14 سال سابقه درخشان

وکیل اجاره سند - هادی پور