وکیل نفقه زن

نفقه به معنی پرداخت تمام و کمال حق زن از قبیل خوراک، مسکن ، خرجی، بهداشت و غیره توسط مرد است. نفقه به گردن مرد است و در صورت عدم پرداخت نفقه زن حق دارد از وی به دلیل عدم تمکین شکایت کند. در صوتی که زن هم از تمکین خودداری کند این دادخواست باطل است.

ما در گروه حقوقی حقیقت طلب ایرانیان به شما کمک می کنیم چنانچه مطالبه نفقه از همسر خود دارید در سریعترین زمان به حق و حقوق خود برسید.

 

لیست خدمات وکیل نفقه زن - اسلامشهر

انجام تمامی امور مربوط به دعاوی خانوادگی

نفقه زن چیست؟

طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی ایران : «همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل خانه، پوشاک، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.»

نفقه زن حقی است قانونی که مرد از ابتدای شروع زندگی مشترک نسبت به زن به عهده دارد. نفقه شامل تمام جنبه های زندگی زن می باشد که مرد باید نسبت به تامین آن اقدام کند. از نظر قانون زن نسبت به امور داخلی خانه وظیفه ای دارد از جمله نگهداری از فرزند، حفظ دارایی و مال مرد، انجام امور داخل خانه و تمکین مرد نسبت به وظیفه ذاتی خود.

وکیل نفقه خوب در اسلامشهر

اما گاها مواردی به وجود می آید که زندگی عادی از حالت خود خارج شده و عملا زوجین در تمکین یکدیگر دچار اختلاف می شوند. در چنین مواردی وکیل خانواده در زمینه نفقه زن کمک می کند هر زوج دادخواست دهنده مطابق قوانین به خواسته و حق خود از طریق مراجع قانونی برسد.

ماده 1106 قانون مدنی بیان می کند : در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است.

نفقه برای عقد های دایم درخواست می شود و در صورتی که زوجین عقد موقت بوده و هنوز ازدواج رسمی انجام نداده اند نسبت به هم نفقه ای ندارند مگر اینکه طبق ماده 1113 ق.م این حق توسط مرد قبول شده باشد.

اثبات عدم تمکین مرد نسبت به زن یا بلعکس نیازمند دلایل و ادله هایی است که قانون گذار بتواند بر اساس آن حکم صادر کند. این دلایل تنها از روش های مختلف که از طریق وکیل مجرب خانواده در اسلامشهر در زمینه نفقه مشخص می شود زوجین می توانند دادخواست نفقه نمایند.

نفقه زوجین چه مزایایی دارد؟

  • زوجه می توانند نسبت به زمان گذشته یعنی عقد موقت هم درخواست نفقه نمایند. چنانچه به دادگاه اثبات شود در این زمان مرد نفقه ای پرداخت نکرده این دادخواست قبول است که در بسیاری موارد سخت و غیر قابل اثبات است.
  • در صورتی زن شاغل باشد پرداخت نفقه توسط مرد به زن جریان دارد. لذا شاغل بودن خانم دلیلی به عدم پرداخت نفقه نیست.
  • میزان نفقه بر اساس وضعیت مالی مرد نیست. سعنی زن نمی تواند در صورتی که وضعیت مالی شوهر عالی است درخواست نفقه آنچنانی و خارج از عرف داشته باشد. بلکه از نظر قانون به میزان حداقل تمکین مالی مرد نفقه تعلق می گیرد.
  • نفقه مختص مرد بوده و زن نسبت به پرداخت نفقه مرد وظیفه ای ندارد.
  • از نظر قانون نفقه زن واجب تر از سایر امور بدهی های مرد می باشد. در صورتی که مرد فوت یا ورشکسته باشد در این صورت تامین نفقه زن از دارایی شوهر واجب تر از بدهی مرد به دیگران است.
  • به دو صورت زوجه می توانند درخواست نفقه نمایند. مطالبه نفقه از نظر دادخواست حقوقی یا مطالبه نفقه به جرم ترک انفاق

مطالبه نفقه به جرم ترک انفاق

در صورتی که عملی به طور عمدی ترک شده است جرم ترک انفاق اتفاق می افتد. طبق ماده 53 ق.م در حمایت از خانواده  فردی که عمل ترک انفاق کند به محکومیت حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود. 

در این ماده آورده شده در صورتی که مرد استطاعت مالی کافی برای تمکین زن و تادیه نفقه به اشخاص واجب النفقه داشته باشد اما از پرداخت آن  خودداری کند در این صورت زن می تواند این دادخواست را از طریق وکیل خانواده درخواست کند.

تعقیب کیفری طبق تبصره اول منوط به شکایت شاکی است و در صورتی که شاکی گذشت کند تعقیب جزایی متوقف خواهد شد.

عنصر ماده جرم ترک انفاق

عملی که در خارج واقع شود به معنای عنصر مادی تلقی می شود. این عنصر به صورت فعل انجام مثبت تلقی می شود، به عبارتی ترک فعل به معنای امتناع از پرداخت نفقه افراد واجب النفقه است.

قانون گذار برای حفظ نظم عمومی قوانینی قرار داده که در صورت عدم انجام آن مجازاتی در نظر گرفته است.

میزان پرداخت نفقه زن در سال 1403

برای پرداخت نفقه میزان مشخصی وجود ندارد. این میزان بسته به شرایط مالی خانواده، سطح سواد و وضعیت روانی و اخلاقی متفاوت است. اما برای تعیین میزان نفقه زن اینکار به عهده کارشناس رسمی دادگستری می باشد.

کارشناس رسمی دادگستری با بررسی جوانب مختلف از جمله وضعیت مالی خانواده زن، سن و سال، میزان جایگاه اجتماعی، شغل و غیره بررسی و تحقیق نموده و به قاضی پرونده اعلام می کند تا میزان آن مشخص باشد. اینکار توسط وکیل خانواده موسسه حقوقی حقیت طلب ایرانیان قابل درخواست است.

تامین وثیقه برای عدم پرداخت نفقه

در موارد حقوقی در صورتی که وضعیت مرد از نظر پرداخت میزان نفقه مناسب نباشد با نظر قانون نسبت به توقیف اموال مرد اقدام می شود و در صورتی که مرد اموالی نداشته باشد حکم جلب با تامین قرار وثیقه صادر می شود.

مستند این امر نیز، ماده 1111 قانون مدنی و 1129 قانون مدنی است که به ترتیب، مقرر می دارند: « زن می تواند در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه، به محکمه رجوع کند. در این صورت محکمه، میزان نفقه را معین و شوهر را به دادن آن محکوم خواهد کرد." و "در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می تواند برای طلاق، به حاکم رجوع کند و حاکم، شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز از دادن نفقه

در صورتی که به ناب دلایلی از پرداخت نفقه عاجز هستید می توانید در صورتی صدور حکم با قرار وثیقه از موسسه حقوقی حقیقت طلب ایرانیان درخواست سند اجاره برای زندانی نماید. به این صورت شما تا اتمام مراحل آزاد بوده ومی توانید نسبت به تامین نفقه وقت داشته باشید.

وکیل خانواده در اسلامشهر

قبول کلیه دعاوی مرتبط با حقوقی و کیفری، اجاره سند و تامین دلیل، امور مربوط به دادگاه خانواده و تنظیم اوراق قضایی به همراه خدمات رایگان مشاوره حقوقی با 14 سال سابقه درخشان

وکیل اجاره سند - هادی پور